מדינת ישראל , משרד החינוך מדינת ישראל , משרד החינוך
מדינת ישראל, משרד החינוך
משרד החינוך
מחוז מרכז

פודקאסט במרכז - מחנכים בבינה

share
שתפו עמוד:
פודקאסט במרכז - מחנכים בבינה

סדרת הפודקאסטים מחנכים בבינה מביאה לקהל המאזינים קולות מהשטח  שעוסקים בסוגיות בחינוך הקשורות במנעד שבין אתיקה מקצועית-מוסרית ובינה מלאכותית.

עם הופעת הבינה המלאכותית, נוצר תחום חדש בשם – בינה מלאכותית בחינוך (AIED – Artificial Intelligence in Education) תחום זה מתמקד בפיתוח כלים מבוססי בינה מלאכותית שמטרתם לתמוך בתהליך ההוראה-למידה ורתימת החדשנות הטכנולוגית לצרכים פרקטיים של מורות, מורים, תלמידות ותלמידים בכדי להבטיח צמיחה ורווחה אנושית.
לצד יתרונות הבינה המלאכותית בחינוך, המערכת ערה לסיכונים הגלומים בשימוש בכלי הבינה המלאכותית ולסייגים נחוצים הנוגעים לכיבוד ערכי אנוש אוניברסליים.

העתיד כבר כאן - מוזמנים להגביר את הווליום, ולהצטרף אלינו לחוויה.

  • מחנכים בבינה - מלמדים לצד ה-AI

    העולם הטכנולוגי טס קדימה בקצב מסחרר. המושג "בינה מלאכותית" הוא כבר מציאות שתופסת את מקומה בהרבה מאד תחומים. גם למשרד החינוך חדרה הבינה המלאכותית. זה החל לפני שנתיים, כשהנהלת המשרד הבינה שיש מקום לשלב את הטכנולוגיה החדשה בכיתות הלימוד.
    לא קל לקבל שינויים, בטח כשמדובר בשינוי מרחיק לכת כמו זה. זהו אתגר לא פשוט שיש בו הרבה הזדמנויות חדשות לפריצה קדימה, אך הוא דורש גם התייחסות לקוד אתי חדש ובדיקה מעמיקה של איך מיישמים את הטכנולוגיה החדשה ומשלבים אותה עם תוכניות הלימוד הקיימות.
    מרואיינת: אורית טאטי, אחראית תקשוב במחוז מרכז שבמשרד החינוך. עורך ומגיש: יוסי עין-דור

  • מחנכים בבינה - על מניעה ואכיפה

    ברבעון הראשון של השנה נפתחו במוקד 105, המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, יותר מאלפיים ושלוש מאות אירועים. עשרים ותשעה אחוזים מהם (29%) על עבירות מין, חמישה-עשר אחוזים (15%) על בריונות וביוש, המכונה שיימינג, ברשת. מרבית הפגיעות היו באמצעות האינסטגרם, עשרים ושבעה אחוזים (27%) והווטסאפ, עשרים ושניים אחוזים (22%).
    עורך ומגיש: יוסי עין-דור

  • מחנכים בבינה - קול הנוער

    המלחמה הוכיחה חד משמעית שהנוער הישראלי הוא נוער מצוין. נוער ערכי, אמיץ, נכון למשימות. קראו להם נוער הטיק טוק והאינסטגרם בסוג של זלזול, אבל הנוער הזה הוכיח לכולם שהוא יודע את הדרך, מוכן לתת מעצמו ולהשקיע. זהו נוער אינטליגנטי וחכם, נוער שחי את ועם הקדמה הטכנולוגית, יודע להשתמש בה לתועלת הכלל ולהשגת המטרה.
    אז בינה מלאכותית זה תחום לא זר לבני הנוער. גם הם מודעים ליתרונות ולחסרונות, לתועלות ולסכנות. על בני הנוער וההתמודדות שלהם עם הבינה המלאכותית בפרק הבא.
    מרואיינים: ליבי גילאי - יושבת ראש מועצת התלמידים והנוער המחוזית, מחוז מרכז בשנת תשפ"ד ואיתי כהן – יו"ר מועצת תלמידים בית ספרית פארק המדע נס ציונה. עורך ומגיש: יוסי עין-דור